Nalazite se ovdje: NaslovnicaTemeOpcenito

NOVA POPTHEO.ORG DOMENA

Poštovani čitatelji,

odsada nas možete pratiti na novoj domeni poptheo.org 

7.III.2019.

Uredništvo 

"SMAK SVIJETA" - ZAR OPET?

Omiljena šalica kave za dobro jutro, najdraža pjesma i lagano pregledavam naslove dnevnih vijesti… Među njima strši „Smak svijeta“ i datum pored… Prva i jedina misao u glavi: pa brate mili, kako im već nije dodijalo?

Opširnije:"SMAK SVIJETA" - ZAR OPET?

PREDRASUDE

Taktovi odlične pjesme (barem meni odlične, budimo realni) podsjetiše me na jednu „zanimljivu“ (bolje rečeno – lošu) pojavu u ljudskom društvu… Zajednički naziv im je: predrasude, a vrsta i oblika ima ih mnogo. Ovdje ćemo se pozabaviti samo jednom vrstom predrasude. Ali da ipak krenemo od početka…

Opširnije:PREDRASUDE

MAĐIONIČARI NA DOMAĆI NAČIN

Zapadni mađioničari petljaju s kartama, čudesno se oslobađaju lanaca i okova, hodaju po vodi, prolaze kroz zidove, te uspijevaju nekako izvaditi pola zoološkog vrta iz šešira. Domaći mađioničari su istinski maheri u preživljavanju s mršavim primanjima, usprkos dva kredita i tri debela minusa…

Opširnije:MAĐIONIČARI NA DOMAĆI NAČIN

SRETAN VAM BOŽIĆ!

Nakon tragičnog gubitka supruge zbog neizlječive bolesti, francuski filozof Emanuel Mounier zapisao je u jednom svom djelu ovu misao: Voljeti nekoga znači reći mu, ti nikada nećeš umrijeti. Ali tko ima hrabrosti voljeti čovjeka na taj način? Tko je dovoljno hrabar da čovjeku kaže živjet ćeš vječno?

Opširnije:SRETAN VAM BOŽIĆ!

Misli pape Franje

Rekao bih da je obitelj važna ne samo za evangelizaciju novog svijeta već da je obitelj važna, potrebna za opstanak čovječanstva. Bez obitelji, kulturni opstanak ljudske rase bio bi u opasnosti. Obitelj, htjeli mi to ili ne, je temelj. (Radijski intervju, Rio de Janeiro, Brazil, 27. srpnja 2013.)

Naša vodilja

Znanost bez religije je šepava, a religija bez znanosti slijepa. 

Albert Einstein

NAŠA DANAŠNJA PORUKA

Nažalost, ono što je odbačeno nije samo hrana i višak stvari, nego često i sama ljudska bića, koji su odbačena kao “nepotrebna”. Na primjer, to je strašno i pomisliti na djecu koja su žrtve pobačaja, koji nikada neće vidjeti svjetlo dana; djeca koja se koriste kao vojnici, zlostavljana i ubijena u oružanim sukobima; i djecu se kupuje i prodaje u tom strašnom obliku modernog ropstva koje je trgovina ljudima, što je zločin protiv čovječnosti.

Papa Franjo

10 zapovijedi opuštenog mira

1. Samo danas trudit ću se da proživim dan ne želići riješiti problem svoga života odjednom.

2. Samo danas pazit ću najvećom pomnjom na svoje nastupe: otmjen u vladanju, nikoga neću kritizirati, neću druge ispravljati i popravljati... samo sebe sama.

3. Samo danas bit ću sretan, jer sam siguran da sam stvoren za sreću... ne samo na drugom svijetu nego i na ovom.

4. Samo danas prilagodit ću se okolnostima, ne zahtijevajući da se one prilagode mojim željama.

5. Samo danas posvetit ću pet minuta svoga vremena dobrom čitanju, kao što je hrana nužna za život tijela, tako je dobro štivo nužno za život duše.

6. Samo danas učinit ću dobro djelo, a da to nikome ne kažem.

7. Samo danas učinit ću nešto što inače ne činim rado, ako u mislima osjetim da sam povriješen, trudit ću se da to nitko ne primijeti.

8. Samo danas načinit ću točan raspored. Možda ga neću točno držati, ali ću ga napraviti. Izbjegavat ću dva zla: napetu žurbu i neodlučnost.

9. Samo danas čvrsto ću vjerovati - čak i ako bi okolnosti pokazale suprotno - da se dobrostiva Božja providnost brine za mene kao da nikoga drugoga nema na svijetu.

10. Samo danas neću strahovati. Naročito se neću bojati radovati svemu što je lijepo i vjerovati u dobro. Dano mi je da 12 sati činim dobro; mogla bi me obeshrabriti misao da to moram činiti cijeli život.

papa Ivan XXIII.

Posjete

Imamo 420 gostiju i nema članova online

Idi na vrh