Nalazite se ovdje: NaslovnicaTemePorodica i obiteljOpcenitoLjubav života mog

Ljubav života mog

Kavica u šalici, slušalice na ušima i jedna jako draga pjesma... Savršeno. Pjesma koju kad čujem, pa da sam ne znam gdje, uvijek je za mog supruga. Za njega - ljubav života mog. Da, ja imam jako mnogo sreće – imam ljubav života svog a sad imam i malenog zvrka koji ima svu našu ljubav i pažnju. Heh... a da mi je netko prije 4-5 godina rekao da će biti ovako, nazvala bih ga ili ju ludom i to jako jako ludom...

Nemirni duh“

Znate one ljude za koje se kaže da su „nemirnog duha“? E to bi bio jako dobar opis autora ovih redaka... Srce je vuklo uvijek ka mjestu gdje sam sada, a nikad nisam znala zašto... Smiraja nije bilo, nije ga ni moglo biti, nisam bila sretna gdje god bih bila duže od mjesec dana... A ljubav... u ljubav iskrenu, pravu – ne, nisam vjerovala. To su bile neke bajke ili filmski scenariji... Nešto što u realnom životu nije moguće.

Zatrpavanje poslom, fakultetom – donekle je upalilo. Donekle – dok se sve nije urušilo kao kula od karata. Bila na vrhu, bila na dnu, bila negdje u sredini – opet iznutra nije bilo dobro, srce je vuklo kamo je željelo. Jednostavno, džabe je bilo sve. Srce se ne može smiriti kad mi to želimo... Još je veća muka kad ne znamo što tražimo pa onda tražimo i na (za vlastite pojmove) najluđim mjestima... Ali opet uzalud...

Početi od sebe

U nekom trenutku sav slomljen, uhvatiš samoga sebe kako u gluho doba noći preklinješ Boga samo da nađeš to što bi trebao tražiti... I tako par mjeseci...

Potom je uslijedio pravi životni brodolom. E tada zastaneš, shvatiš da je krajnje vrijeme da se sam sebi posvetiš i ako već nije upalilo ni slušanje razuma ni savjeta prijatelja, ostalo je da poslušaš još – srce. Tako je i bilo – autobusna karta u jednom pravcu kupljena i definitivni odlazak. Po dolasku je trebalo početi sve ispočetka, kako raditi na sebi tako i na vlastitom životu. I upalilo je... Onog trenutka kad se poslože sve „kockice“ unutar tebe i kad si doista spreman, onda i upoznaš LJUBAV. I to još neko vrijeme ne znaš, ali ipak saznaš onog trenutka kad više ne možeš zamisliti život bez njega/nje.

Two hearts on a beach

 

 

„Ti znaš“

Ako je osoba doista prava, onda se sazna, najprije iz jedne naizgled mnogima „beznačajne“ stvari – kad pogledate u njegove ili njezine oči, znati ćete. I jedno i drugo ćete znati. I moći ćete samo reći jedno drugome „ti znaš“. Jer, oči su ogledalo duše... U njima jako dobro možete vidjeti ljubav. I u vašim očima se jako dobro može vidjeti ljubav. Ona prava, iskrena, trajna. Unutar naših vjenčanih prstena ugravirane su upravo te dvije riječi... „Ti znaš“... Naizgled jednostavne, ali oni koji su me do ovih redaka skužili, znati će jako dobro o čemu pišem. Riječi koje znače sve...

Sigurna luka

„Nemirni duh“ s početka ove priče više odavno nije nemiran... Srce je našlo mir čim sam upoznala supruga. Lijepo je naći smiraj... I još ljepše je kad je taj smiraj osoba kojoj u očima uvijek kad ju pogledaš možeš vidjeti onu pravu, iskrenu, snažnu i trajnu te bezuvjetnu ljubav...  I ne, nemojte očekivati „svemirsku“ ili „filmsku“ ljubav... Očekujte i tražite ljubav o kojoj pišem. To je ljubav koja svladava sve teške trenutke, gdje iz svih teških stvari koje vam život donese ne samo da se borite zajedno nego i izlazite zajedno kao pobjednici nad tim bitkama i to još snažniji i povezaniji... I još nešto – naravno da će tu i tam' biti uvijek trzavica, ali one se brzo izglade. Jer, prava ljubav nikad ne prestaje. Kada nađete, tada ćete i sami moći vidjeti ljubav u drugom paru očiju a i on/ona će moći isto vidjeti i u vašima. I tada ćete i sami moći reći: „Ti znaš“...

9.6.2017.

Crucix

Misli pape Franje

Rekao bih da je obitelj važna ne samo za evangelizaciju novog svijeta već da je obitelj važna, potrebna za opstanak čovječanstva. Bez obitelji, kulturni opstanak ljudske rase bio bi u opasnosti. Obitelj, htjeli mi to ili ne, je temelj. (Radijski intervju, Rio de Janeiro, Brazil, 27. srpnja 2013.)

Naša vodilja

Znanost bez religije je šepava, a religija bez znanosti slijepa. 

Albert Einstein

NAŠA DANAŠNJA PORUKA

Nažalost, ono što je odbačeno nije samo hrana i višak stvari, nego često i sama ljudska bića, koji su odbačena kao “nepotrebna”. Na primjer, to je strašno i pomisliti na djecu koja su žrtve pobačaja, koji nikada neće vidjeti svjetlo dana; djeca koja se koriste kao vojnici, zlostavljana i ubijena u oružanim sukobima; i djecu se kupuje i prodaje u tom strašnom obliku modernog ropstva koje je trgovina ljudima, što je zločin protiv čovječnosti.

Papa Franjo

10 zapovijedi opuštenog mira

1. Samo danas trudit ću se da proživim dan ne želići riješiti problem svoga života odjednom.

2. Samo danas pazit ću najvećom pomnjom na svoje nastupe: otmjen u vladanju, nikoga neću kritizirati, neću druge ispravljati i popravljati... samo sebe sama.

3. Samo danas bit ću sretan, jer sam siguran da sam stvoren za sreću... ne samo na drugom svijetu nego i na ovom.

4. Samo danas prilagodit ću se okolnostima, ne zahtijevajući da se one prilagode mojim željama.

5. Samo danas posvetit ću pet minuta svoga vremena dobrom čitanju, kao što je hrana nužna za život tijela, tako je dobro štivo nužno za život duše.

6. Samo danas učinit ću dobro djelo, a da to nikome ne kažem.

7. Samo danas učinit ću nešto što inače ne činim rado, ako u mislima osjetim da sam povriješen, trudit ću se da to nitko ne primijeti.

8. Samo danas načinit ću točan raspored. Možda ga neću točno držati, ali ću ga napraviti. Izbjegavat ću dva zla: napetu žurbu i neodlučnost.

9. Samo danas čvrsto ću vjerovati - čak i ako bi okolnosti pokazale suprotno - da se dobrostiva Božja providnost brine za mene kao da nikoga drugoga nema na svijetu.

10. Samo danas neću strahovati. Naročito se neću bojati radovati svemu što je lijepo i vjerovati u dobro. Dano mi je da 12 sati činim dobro; mogla bi me obeshrabriti misao da to moram činiti cijeli život.

papa Ivan XXIII.

Posjete

Imamo 138 gostiju i nema članova online

Idi na vrh